Ammattiin oppisopimuksella!

Haluaisitko olla henkilökohtainen avustaja tai lähihoitaja? Haluatko työskennellä ihmisten hyvinvoinnin parissa? 

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän. Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.

Riina oli työskennellyt kaupan alan tehtävissä vuosia, kun halu siirtyä hoiva-alalle voitti. Riina hakeutui oppisopimuskoulutukseen. Tässä Riinan ja hänen ohjaajansa Jennan kokemuksia koulutuksesta.

Riina: “Olin ollut pitkään kaupan alalla töissä ja aloin miettimään mitä muuta voisin haluta tehdä. Kaipasin enemmän merkityksellisempää työtä ja hoiva-ala alkoi kiinnostaa. 

Löysin netistä Raision seudun koulutuskuntayhtymän (Raseko) järjestämän uuden koulutuksen henkilökohtaiseksi avustajaksi. Otin yhteyttä kouluun ja aloin hakemaan työpaikkaa joka sopisi oppisopimuskoulutukseen. Hain netistä alan yrityksiä ja Huolenpito Helena vaikutti palvelutarjontansa puolesta parhaalta paikalta suorittaa tutkinto. Lähetin hakemuksen Sari Kantoselle joka kiinnostui aiheesta ja otti minut opiskelu- ja työsuhteeseen. 

Koulupäiviä oli kuukaudessa 2-4, kohteet näyttöihin mietittiin yhdessä ohjaajani Jennan kanssa. Opiskelu työn ohella sujui hyvin ja parasta oli, että työkokemusta karttui opiskelun ohella. Nyt on kiva jatkaa töitä Huolenpito Helenassa ammattitutkinnon suorittaneena!”

Ohjaaja Jenna: “Olin innoissani kuullessani Riinan aloittavan oppisopimusopiskelijana ja minun toimivan hänen ohjaajaan. Oli mahtava ajatus, että saisin opettaa Huolenpito Helenan toimintatavan uudelle alan tulokkaalle. 

Näin jo alussa, että Riina sopisi loistavasti hoiva-alalle ja Huolenpito Helenaan. Tiesin myös asiakkaidemme arvostavan Riinaa. Riina osoittautui tunnolliseksi työntekijäksi ja opiskelijaksi, ja hän omaksui asiat nopeasti. Hänen kanssaan oli helppo suunnitella opiskelun etenemistä sekä näyttöjä, koska hän oli aidosti kiinnostunut ottamaan haasteita vastaan ja oppimaan uusia asioita. Uuden ihmisen perehdytys ja ohjaaminen antoi myös uutta perspektiiviä omaan työhöni ja auttoi hiomaan esimerkiksi kaikkien uusien työntekijöiden perehdytyskäytäntöä.

Yhteistyö Rasekon (Raision Seudun Koulutuskuntayhtymä) kanssa oli sujuvaa ja mukavaa. Rasekon opettajat ottivat opiskelijan huomioon yksilönä ja antoivat tarvittaessa tukea myös minulle ohjaajana. Vuosi oppisopimusopiskelijan ohjaajana oli siis kaikin puolin positiivinen kokemus”.

Mikäli Oppisopimuskoulutus kiinnostaa enemmän, katso linkit alla ja ole rohkeasti yhteydessä. Me Huolenpito Helenassa autamme mielellämme. 

https://www.raseko.fi/oppisopimus/tietoa-oppisopimuksesta/

https://www.oppisopimus.fi

Kesäisin Terveisin, Jenna